YKS (TYT, AYT, YDT)

TYT DENEME SINAVLARI

 

 

TYT Türkçe Deneme Sınavı

 

TYT Matematik Deneme Sınavı

 

TYT Fen Bilimleri Deneme Sınavı

 

TYT Sosyal Bilimler Deneme Sınavı

 

 AYT DENEME SINAVLARI

 

 

AYT Matematik Deneme Sınavı

 

AYT Fen Bilimleri Deneme Sınavı

 

AYT Türk Dili ve Edebiyatı Deneme Sınavı

 

AYT Sosyal Bilimler Deneme Sınavı

 

 YDT DENEME SINAVLARI

 

 

YDT İngilizce Deneme Sınavı

 

TYT, AYT, YDT Testleri çöz

 

Üniversiteye giriş sınavları, birçok gencin hayallerini süsleyen kariyer hedeflerine ulaşmasını sağlar. Kariyer yolunda bir basamak olarak görülen bu sınavlar, kişilerin aktif iş yaşamına katılmasını mümkün hale getirir. Sınavlar için hem okuma hem de anlama becerileri üst düzeyde geliştirilmelidir. Sınavlara çalışmak bir süreç halinde ilerlediğinden, bu o kadar da zor bir durum değildir.

 

YKS, TYT, AYT, YDT sınavlarında başarılı olmak isteyen öğrenciler, bazı noktalara dikkat etmelidir. Bu noktalar şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Öğrenciler bu uzun süreçte yapabileceklerinin en iyisini yapmalıdır. Sınavlara çalışırken dış etkenlerden çok fazla etkilenmemeye çalışmalıdır.
  • Üniversite sınavlarına hazırlanırken, kesinlikle kendinizi başka adaylar ile kıyaslamamalısınız. Düşük özgüven sınavlara çalışma sürecinizi olumsuz etkiler.
  • Çalışma planı oluşturup buna uyum göstermek, çalışma rutini açısından önemlidir. Öğrenciler başarıya ancak istikrarlı çalışma ile ulaşabilir.
  • Beslenmenize ve sağlığınıza dikkat etmeniz de sınav çalışma sürecinizi mükemmel hale getirir.

 

Sınavlara çalışma yolculuğunda, deneme ve diğer soru ihtiyaçlarınız için sitemiz her zaman yanınızda yer alır. Güncellenmiş müfredata uygun YKS deneme çöz sorularını istediğiniz her yerden çevrimiçi şekilde çözebilirsiniz.

 

YKS, TYT, AYT, YDT soru çöz uygulaması ile birbirinden farklı binlerce soruya erişim sağlayabilirsiniz.

 

YKS, TYT, AYT, YDT Nedir?

İçerik 👇

 

Üniversite sınavlarına çalışmak uzun bir maraton olarak düşünülebilir. Bu maratonda başarılı olmak isteyen öğrencilerin, istikrarlı şekilde çalışmaları önemlidir. Ülkemizde üniversite eğitimi almak için, öğrencilerin belli sınavlara girmeleri gerekir. Bu sınavlarda başarılı oldukları takdirde, yükseköğrenim hakkı elde ederler.

 

YKS, TYT, AYT, YDT nedir? sorusu, bu noktada önem taşır. Giriş sınavlarının isimleri, sık aralıklarla değişir. Kısa aralıklarla müfredatta da bazı değişikliklerin yaşandığı görülür. Tüm bunların yanında, öğrencilerin çalıştıkları sınavların türü aynıdır.

 

YKS açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, öncelikle bu sınava girmelidir. YKS, TYT ve AYT sınavlarını da kapsayan, genel bir anlama sahiptir. YKS deneme çöz uygulaması ile var olan temeliniz üzerinde pratik yapabilirsiniz.

 

Bununla birlikte YKS çıkmış sorular çözmek, alanla ilgili bilgilerinizin genişlemesini sağlar.

 

TYT açılımı, temel yeterlilik sınavı olarak belirlenmiştir. Ülkemizde üniversite eğitimi almak için ilk basamak, TYT olarak belirlenmiştir.

 

TYT test çöz uygulamaları, sınavda yeterlilik kazanmanızı sağlar.   TYT şu aşamalardan oluşur:

 

  • Türkçe testi, 40 sorudan oluşur.
  • Sosyal Bilimler testinin içeriği 40 sorudur.
  • Temel Matematik testinin içeriği 40 sorudan meydana gelir.
  • Fen bilimleri testinin içeriği 40 sorudan oluşur.

 

TYT deneme çöz ile sınavda başarıyı yakalayabilirsiniz. Sitemizde yer alan birbirinden farklı sorular, bu alanda size yardımcı olur.

 

Ön lisans ya da konservatuar sınavlarına girmek isteyen öğrenciler, bu sınavdan en az 180 puan almalıdır. Bu puan, baraj olarak belirlenmiştir.  2020 yılı için bu puan, 150 puana indirilmiştir. Bu puanı alan öğrenciler, AYT sınavına girmeye de hak kazanmış olur. YKS, TYT, AYT, YDT soru çöz uygulaması sınav öncesinde ciddi bir hazırlık sürecine girmenizi sağlar. Deneme sorularını istediğiniz her an, sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

AYT açılımı Alan Yeterlilik Sınavı, öğrencilerin kendi seçtikleri alanlara ne kadar hakim olduğunu ölçen sınavdır. TYT’den bir gün sonra yapılır. Soru dağılımları şu şekilde belirlenmiştir:

 

  • Türkçe testi, 40 sorudan oluşur.
  • Sosyal Bilimler testi, 40 sorudan oluşur.
  • Temel Matematik testi, 40 sorudan meydana gelir.
  • Fen bilimleri testi, 40 sorudan meydana gelir.

 

Sınavın süresi 180 dakika olarak belirlenmiştir. Kendi alanlarında en az 180 puan alamayan öğrenciler, herhangi bir kuruma yerleşemez. 2020 yılı için bu puan 170 olarak belirlenmiştir. AYT soru çöz ile sitemiz üzerinden yüzlerce soruya erişim sağlayabilirsiniz.

 

YKS kapsamında son yapılan sınav, yabancı dil sınavı olarak belirlenmiştir. YDT açılımı Yabancı Dil Testi, yabancı dil alanında olan yükseköğretim programlarına girişi kapsar. Yabancı dilde eğitim almak isteyen her öğrenci, bu sınava girmekle yükümlüdür. Öğrenciler, şu dillerde sınava girebilirler:

 

  • Almanca ve Arapça
  • Fransızca ve Rusça
  • İngilizce

 

Öğrenciler girmek istedikleri sınav dilini, başvuru sürecinde belirtmelidir. Sınav kitapçıkları belirttikleri dile göre hazırlanır. Yabancı Dil Testi, 80 sorudan oluşur. Sınav süresi, 120 dakika olarak belirlenmiştir. YDT test çöz uygulamasını sitemiz üzerinden kullanabilir, kelime bilgisi anlamında kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Yükseköğretim sınavları, öğrencilerin girmek istedikleri bölümlere göre şekillenir. Öğrenciler alanlarına en uygun olan sınava girerek istedikleri bölüm için çaba gösterir. Farklı bölümlerden oluşan sınav, süreli sınavlar kategorisine girer.

 

YKS, TYT, AYT, YDT Deneme Çöz

 

Üniversite giriş sınavları, istikrarlı çalışma gerektirir. Çalıştığınız konular ilgi çekici olmasa da konuları ilginç hale getirmeye öğrenmeniz gerekir. Öğrendiğiniz konular sadece kitapta kalmamalı, gün içinde gördüğünüz olaylara da etki etmelidir. Sınavlara çalışırken konu tekrarının yapılmasının yanında, düzenli aralıklarla deneme testi de çözülmelidir. YKS, TYT, AYT, YDT deneme çöz uygulaması ile yüzlerce soruya aynı anda ulaşabilirsiniz.

 

Zamanınızı iyi planlamak çalıştığınız konuları daha iyi anlamanız konusunda yardımcınız olur. Planlamanın uzun vadede başarı getireceği göz önünde tutulmalıdır. Kısa aralıklar halinde çalışmak da, sınav çalışma sürecinizi daha ilginç hale getirir. AYT deneme çöz uygulaması ile ihtiyaç duyduğunuz her an sitemiz üzerinden sorulara ulaşabilirsiniz.

 

Çalışmalarınız esnasında çıkmış soruları incelemek, çalışmalarınız esnasında daha planlı ilerlemenize katkıda bulunur. Sitemiz üzerinden son yılların çıkmış soruları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Çıkmış soruların detaylı çözümlerini öğrenmek, sınava çalışma sürecinizi daha verimli hale getirir.

 

YKS, TYT, AYT, YDT Konu Dağılımları

 

TYT üniversite sınavlarının ilk aşaması olarak görülür. YKS, TYT, AYT, YDT konu dağılımları incelendiğinde, karşımıza şu şekilde bir tablo çıkar:

 

  • TYT Türkçe ve TYT Matematik
  • TYT Geometri, TYT Fizik ve TYT Kimya, TYT Biyoloji
  • TYT Tarih, TYT Coğrafya, TYT Felsefe ve TYT Din Kültürü

 

Alan Yeterlilik Sınavı olan AYT, şu derslerden oluşur:

 

  • AYT Matematik, AYT Geometri, AYT Fizik ve AYT Kimya
  • AYT Biyoloji, AYT Edebiyat, AYT Coğrafya 1
  • AYT Tarih, AYT Coğrafya 2, AYT Felsefe ve AYT Din

 

YDT İngilizce konu dağılımı şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Kelime Bilgisi, Dilbilgisi ve Cloze Test konularından gelen sorular
  • Cümleyi Tamamlama, İNG/TR Cümlenin Karşılığını Bulma, Paragraf konularından gelen sorular
  • Anlamca Yakın Cümleyi Bulma, Verilen Durumda Söylenecek İfadeli Bulma ve Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma konularından gelen sorular
  • Verilen Durumda Söylenecek İfadeli Bulma, Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma ve Diyalog Tamamlama konuları

 

Diğer dil sınavlarında da genel olarak bu konu sıralama üzerinden ilerlenir.

 

YKS, TYT, AYT, YDT Baraj Puanları

 

TYT sınavı diğer sınavlara girebilmeniz için ilk basamaktır. Bu sınavdan en az 150 puan alınması gerekir. 150 puan için, öğrenciler yaklaşık 20 net yapmalıdır. Bu şekilde diğer girdikleri sınavlar da geçerlilik kazanmış olur.

 

YKS, TYT, AYT, YDT Baraj Puanları öğrencilerin en az alması gereken puanları kapsar. Sınav baraj puanı, okul puanı eklenmeden hesaplanır. Bu şekilde, net bir sonuç ortaya çıkar. TYT puanı ile sadece, ön lisans bölümlerine giriş yapılabilir. Diğer bölümler için öğrencilerin AYT sınavına girmesi gerekir.

 

TYT sınavında, özel olarak çözmeniz gereken bir alan bulunmaz. Öğrenciler çözdükleri her soru için puan elde etmiş olur. Puanların hesaplanabilmesi için Türkçe ve Matematik testlerinin her birisinden en az 0.5 net yapılması gerekir. TYT puanları, AYT puanı üzerinde etkili değildir. Öğrencilerin sahip oldukları puanlar, ilk sınav notlarını etkilemez. YKS test çöz uygulaması ile daha iyi puanlar alabilirsiniz.

 

Hangi bölüm için kaç net yapılacağı konusu, kesin bilgiler içermez. Öğrencilerin iyi bölümlere girebilmek için iyi netler yapması gerekir. İyi net yapabilmenin en etkili yolu düzenli konu tekrarı ve ardından yapılan soru çözümleridir. Soru çözümlerine sitemiz üzerinden istediğiniz zaman rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Düzenli deneme ve tekrar testleri çözmek, uzun vadede iyi sonuçlar elde etmenize katkı sağlar.

 

Sözel ve sayısal öğrencilerin sorumlu oldukları oturumlar farklıdır. Ancak isteyen öğrenciler, her iki oturuma da giriş yapabilir. Her bölümdeki öğrenciler, mutlaka ilk sınav olan TYT sınavına girmelidir. İkinci sınavda sıralama şu şekildedir:

 

  • Eşit Ağırlık bölümünde olanlar, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testlerini
  • Sayısal bölümde olanlar, Matematik ve Fen Bilimleri testlerini
  • Sözel bölümünde olanlar Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2 testlerini çözmelidir.